Obstaja več podskupin matcha praška v kulinaričnem razredu, vključno s tistim, imenovanim latte ali premium, ki se uvršča na višji del kakovostnega spektra. Je nekoliko bolj travnata in manj grenka kot standardna kulinarična kakovost, zaradi česar je zelo primerna za te gladke, kremaste matcha latte. Seveda lahko tukaj uporabite lastno oceno za dodajanje sestavin, če želite. Prosto uporabite svoje najljubše mleko, mlečnega ali rastlinskega; ne pozabite le, da se vsa mleka ne penijo enako. Matcha latte napitek:
Združite matchino naravno sladkobo in hrustljav zeleni zalogaj s kremasto teksturo mleka. Topli Matcha napitek je še posebej pomirjujoč pozimi.
Priprava:
1. Presejte matcho
3 g oz. 2 zvrhani čajni žlički ali 1,5 zvrhane čajne žličke.
Presejanje matche skozi cedilo za čajv kremno keramično skodelico za čaj z ročajem z zajemalko za čaj iz bambusa.
2. Dodajte vročo vodo
100 ml pri 80 °C (176 °F)
V skodelico za čaj nalijte vrelo vodo, da se ohladi na 80°C, nato pa jo prelijte v skledo za čaj.
Nalivanje vroče vode iz skodelice za čaj iz belega porcelana v plitvo keramično skodelico krem barve, ki vsebuje živahno zeleno presejano matcho.
3. Stepajte mešanico:
15 sekund
Močno stepajte 15 sekund, tako da naredite obliko črke “M”.
Stepanje zelene matcha osnove v čajni skodelici z ročajem z bambusovo metlico in prekritimi puščicami za smer ob straneh posode
4. Dodajte mleko
100 ml oz. po želji. V skodelico nalijte toplo ali spenjeno mleko.
In evuala, vaš zdravilen napitek je pripravljen. 🙂