ČRNI PETEK ! KODA: BLACK8 ZA DODATNI -8% POPUST NA VSE !
Nasveti za masažo Nega in sprostitev v kopalnici Nega suhe kože

Popolni dodatki za nego obraza

nega_obraza

Nega obraza je izredno pomembna, sploh v zimskem času, ko je koža izpostavljena velikim temperaturnim nihanjem in zunanjih neugodnim razmeram. Nego lahko izvajate doma, vendar bo bolj učinkovita v kombinaciji s profesionalno nego v salonu.

nega_obraza

1. Vsakodnevno čiščenje kože

Kot prva stvar, je potrebno očistiti kožo vseh nečistoč in ličil. Zjutraj in zvečer si vedno umijte obraz, lahko pa tudi do 2x dnevno uporabite čistilno sredstvo za čiščenje kože. Pri tem morate paziti, da ne uporabljate zelo agresivnih čistilcev, saj nam lahko poškodujejo ali izsušijo kožo. Nekateri čistilni geli lahko vsebujejo mehanske delce in vsekakor niso primerni za vsakodnevno rabo.

2. Uporaba tonika, kreme ali gela ?

Popolni dodatki za nego obraza so kreme, serumi ali toniki. Izjemno je priporočljiv tonik za kožo, saj si s tem nevtraliziramo pH kože in jo dodatno navlažimo. Toniki delujejo nekoliko bolje kot so kreme in serumi, saj lažje in bolj proderejo v pore kože. Uporabljamo ga lahko zvečer ali zjutraj in ga nanesemo na bombažno blazinico ter nato nanesemo na obraz. Za predel okoli oči se priporoča le krema ali serume, saj je tam koža bistveno tanjša in občutljivejša, zato potrebuje dodatno zaščito s kremo ali gelom.

naravna_nega_obraza

3. Zaključitev s kremami

Predvsem pozimi, ko so zunanji vplivi neprizanesljivi do naše kože, je priporočljiv nanos kreme po nanosu seruma, saj tako dodatno zaščitimo kožo pred zunanjimi vplivi. Za dnevno kremo je priporočljivo, da ima SPF, ki ščiti tudi pred UV žarki. Z nanosom kreme tudi preprečimo, da bi uhajala vlaga iz globjih plasti kože.

Masaža obraza z Gua Sha masažnim pripomočkom

V kolikor čutite ali ste morda opazili zabuhlost obraza, vam lahko pomaga masaža obraza. Po mnenju terapevtke je Gua Sha masaža diagnostična in zdravilna metoda, če se izvaja na terapevtski ravni. Poleg tega je sposobna ublažiti napetost mišic in obraza, izboljšati prekrvavitev kože in odstraniti podočnjake pod očmi in starostne madeže.

Masažo obraza lahko izvajate samostojno kar doma. Priporočljiva je izvedba vsakodnevno, po 10-15min. Za lažje drsenje Gua Sha masažnega pripomočka uporabite olje s primerno drsnostjo, ki se ne vpija zelo ali serum s podobnimi lastnostmi. Več o podrobni masaži Gua Sha si lahko preberete tukaj !

Popolni dodatki za nego & masažo obraza :

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Označi polja za prikaz. Druga bodo skrita. Povleci in spusti za preurejanje naročila.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj