AKCIJA TEDNA ! KODA: AKCIJA5 ZA DODATNI -5% POPUST NA VSE

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bioorganica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje z namenom, da se prepreči dvom uporabnikov v varnost nakupov na spletu in zaupnost njihovih osebnih podatkov.

Osnovni pojmi

Ponudnik in prodajalec izdelkov je Bioorganica, Luka Kočar s.p. , Pokopališka pot 10a, 4202 Naklo.

Obiskovalec spletne strani je uporabnik, ki ima pravico do nakupa, torej oseba, ki uporablja naš sistem in kupec v spletni trgovini. Zaprošene podatke posreduje ponudniku prostovoljno in so kot taki potrebni za obdelavo naročila, morebitni kontakt s kupcem in izvajanje poprodajnih storitev.

Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Bioorganica (http://bioorganica.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja) in kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene –osnovne značilnosti izdelka vključno s poprodajnimi storitvami
 • cene, ki so jasno določene ter je razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • dobavo izdelkov, ki so v ponudbi na spletni strani
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
 • časovno veljavnost ponudbe
 • možnost odstopa od nakupa
 • reševanje reklamacij
 • postopek ob pritožbi

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP s tem odda naročilo in spletna trgovina mu samodejno pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki…). S tem je naročilo potrjeno in izdelki bodo poslani v predvidenem roku po prejemu plačila.

Plačilo

Uporabnik plača naročeno blago po predračunu na TRR. Ponudnik po prejetju plačila izda račun, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku o ravnanju v primeru reklamacij ter ga kupcu pošlje skupaj z izdelki

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-2 delovnih dni po prejemu plačila na TRR. Za izdelke, ki jih trenutno nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem plačilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti.

Dostava

Stroški dostave/poštnine se obračunajo po veljavnem ceniku dostavne službe GLS Slovenija in jih plača naročnik oz. kupec. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka poteka po veljavnem urniku dostavne službe GLS Slovenija na naslov naveden v naročilu kupca.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. V kolikor se cene med naročilom in plačilom izdelka spremenijo veljajo cene ob naročilu 3 dni po prejetju naročila, v daljšem roku pa imamo pravico do zaračunavanja višjih ceh o čimer vas pred odpremo blaga obvestimo elektronsko. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Možnost odstopa od nakupa

Kupec od nakupa odstopi v kolikor ne plača naročenih izdelkov po predračunu na TRR ali lahko odstopi od nakupa isti dan kot je izvršeno plačilo. Odstop od naročila sporoči ponudniku po elektronski pošti info@bioorganica.si. V kolikor je bila odprema s strani ponudnika že izvršena kupec od naročila ne more odstopiti ampak se postopek rešuje kot posebni dogovor ali reklamacija z morebitnim vračilom na stroške kupca.

Reševanje reklamacij

Reklamacije za nepravilno dobavljeno vrsto blaga ali količino in poškodovano blago se upoštevajo ob prejetju blaga in javijo dobavitelju v roku 3 dni na elektronski naslov info@bioorganica.si.

V tem primeru je v skladu z dogovorom možna zamenjava oz. vračilo poškodovanega blaga. Dolžnost kupca je, da posreduje slike, dokumente ali druge željene podatke dobavitelju in s tem potrdi stanje prejetega blaga. Na podlagi tovrstnih posredovanih podatkov, se (v kolikor dobavitelj potrdi) pošlje poškodovano ali nepravilno dobavljeno blago dobavitelju Bioorganica.si, le ta nato pregleda prejeto blago in po prejetju le tega pošlje kupcu novo blago.

Promocijska elektronska sporočila

Sporočila, ki jih prejemajo kupci in uporabniki spletne strani morajo biti označena kot reklamna sporočila in na njih je pošiljatelj jasno razviden. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike so označene kot sporočila in spoštujemo željo uporabnika, v kolikor ne želi več prejemati reklamnih sporočil.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba – naročilo ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena v evidenci pri podjetju Bioorganica, Luka Kočar s.p. , Pokopališka pot 10a, 4202 Naklo.

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov ter ima določen sistem obravnavanja pritožb in odgovorno osebo, s katero se, v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti info@bioorganica.si. Ponudnik elektronsko potrdi, da je prejel pritožbo in sporoči kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga obvešča o poteku postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Označi polja za prikaz. Druga bodo skrita. Povleci in spusti za preurejanje naročila.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Description
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj